Ve středu 17. prosince 2014 se student naší školy Jindřich Richter (2.B) velice úspěšně zúčastnil celostátního finále nominačních bojů o post ve Studentském trenérském centru (STC), jehož třetí ročník bude zahájen na počátku roku 2015 v centrále českého Microsoftu v Praze. Finálovému klání předcházel výběr z registrovaných studentů na internetu a obhajoba před porotou v krajském kole v Litoměřicích (9.12.2014).
Ve finále obstál v konkurenci téměř 60 talentovaných studentů z celé ČR, zúročil svoji svědomitou a cílevědomou přípravu a porota ho vybrala do týmu účastníků STC. Členy poroty při 8-10minutovém pohovoru s uchazeči zajímala jejich motivace, ovládání anglického jazyka, stávající znalosti, všeobecný rozhled a spousta dalších informací, podle nichž si dokreslovali obrázek o jednotlivých studentech.
Studentské trenérské centrum (STC) je intenzivní rozvojový program pro studenty organizovaný společností Microsoft. Jeho členové mají v průběhu dvou let šanci zdokonalit své technické i měkké dovednosti a získat tak lepší start do života i profesní kariéry. Zúčastňují se výjimečných akcí, setkávají se s inspirativními osobnostmi, získávají první zkušenosti na stáži ve společnosti Microsoft. Připravují se na absolvování mezinárodně uznávaných certifikací Microsoft (např. Microsoft Office Specialist v oblasti kancelářských aplikací, dále v oblasti vývoje software a podnikových technologií). Uvedené certifikace mohou významně pomoci jejich držitelům v přijímacím řízení na VŠ nebo při hledání zaměstnání. Druhý ročník jejich členství je zakončen praktickou absolventskou prací a získáním certifikátu o úspěšném absolvování tohoto prestižního programu.
Cílem programu STC je příprava budoucích specialistů a vedoucích pracovníků se zaměřením na informační technologie. Nejaktivnější absolventi pokračují ve spolupráci s Microsoftem a získávají pozvánku k členství v dalším prestižním programu – Microsoft Student Partner (MSP), který je určen pro studenty VŠ.
Blahopřejeme Jindrovi k jeho zisku členství v STC a přejeme mu hodně dalších úspěchů na poli informačních a komunikačních technologií.