Ve čtvrtek 12.3. 2015 jsme, stejně jako každý rok, uspořádali Okresní kolo v basketbalu chlapců středních škol Chomutovska. Letos se turnaje zúčastnilo 5 týmů. Z konečného vítězství a postupu do krajského kola se radovali žáci Gymnázia Chomutov.

Vzhledem k počtu přihlášených družstev se hrálo systémem každý s každým. Náš tým, složený takřka výhradně z žáků prvních a druhých ročníků obsadil druhé místo s jedinou porážkou a třemi vítězstvími.. Tým, pokud zůstane ve stejném složení, je velkým příslibem do budoucích let. Jsou v něm velmi dobří mladí hráči, někteří, zejména “prváci”, však potřebují ještě vyzrát, aby například psychicky “unesli” rozhodování ze strany rozhodčího, proti němuž mohou mít sice výhrady, ale nemohou sklouznout k nesmyslným připomínkám a protestům. V rozhodujím utkání turnaje tímto způsobem přišli o koncentraci na hru a byli po zásluze “vypoklonkováni” pořádným přídělem.

Konečné pořadí: 1. Gymnázium Chomutov 8 b., 2. SPŠ A VOŠ Chomutov 7 b., 3. SŠTGA – TA (Pražská) 6 b., 4. ESOZ – SŠES (Průhon) 5 b., 5. ESOZ – SZŠ (Palackého) 4 b.

Přes určité výhrady patří všem našim hráčům poděkování za dobrou sportovní reprezentaci školy.

Reprezentovali: Klouda, Sedláček, Seifert (1A), Samko, Pašek (1D), Čeřovský, Vyhnanovský (2A), Šindelář (2E), Hanzlíček (E3), Kryl (S3).

Velký dík patří chlapcům, kteří pomáhali při organizaci turnaje v roli časoměřičů, zapisovatelů a asistentů – Honza Bujanovský a Vojta Novák (oba E3) a Denis Vondráček (1C). Děkujeme i bývalému kolegovi panu Šarlingerovi za nelehkou úlohu při rozhodování zápasů při silném nachlazení.

vedoucí turnaje: J. Kouba