Ve čtvrtek 19.6.2015 v rámci projektu ”Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje CZ.1.07/1.1.00/44.0005” se zúčastnili žáci třídy S3 SPŠ a 8. třídy ZŠ Březenecká exkurze společnosti Toyoda Gosei Czech s.r.o. (TGCZ) na průmyslové zóně v Klášterci nad Ohří a do společnosti C&C plast v Jirkově.

TGCZ je jeden z předních výrobců plastových, polyuretanových a pryžových komponentů do automobilů světových značek.

Před samotnou exkurzí byli žáci seznámeni s historií firmy, personální politikou a výrobním programem společnosti. Poté procházeli výrobní halu II, kde měli možnost se seznámit s výrobou jednotlivých komponentů a prohloubit si tak znalosti získané ve škole.

Viděli míchání aditiv u plastů, vstřikovací stroje a kontrolu výrobků.

Společnost CC plast s.r.o Jirkov vznikla v roce 2003 a je specialistou na výrobu, návrhy a konstruování širokého sortimentu vstřikovacích výrobků.

Zde byli žáci seznámeni s historií a sortimentem výrobků a logistikou firmy. Potom procházeli výrobní halu, kde jsou vstřikovací stroje různých velikostí a pro různé výrobky (např. nosiče střešních oken, kryty vrtaček, hmoždinky pro nábytkářský průmysl…). Součástí exkurze byla i kontrola kvality výrobků na 3D přístroji ZEISS.

Touto cestou se žáci zblízka seznámí s výrobou, montáží a logistikou ve firmě a je tak umožněno propojení studia a praxe, které může u žáků ovlivnit rozhodování o výběru školy a setrvat tak v technickém oboru.