Dnes 14. 10. 2015 vybojovali naši žáci pěkné druhé místo v Krajském kole v basketbale 3+3, známém též jako streetball, pořádaném v Ústí nad Labem. Tato sportovní podoba stretballu má svá pevná pravidla a dokonce byla zařazena do rodiny olympijských sportů pro LOH 2016 v Rio de Janeiro.

Naši hráči vstoupili do turnaje výborně. Hned v prvním utkání šťastně porazili favority turnaje, domácí hráče Gymnázia Jateční Ústí nad Labem, 10 : 9 po šestkovém rozstřelu, když všichni tři naši hráči proměnili. V následujícím zápase proti děčínským gymnazistům jsme naopak roli mírného favorita nepotvrdili při porážce 13 : 17, když soupeř podal svůj nejlepší a v závěru velmi šťastný výkon. V dalším utkání kluci poměrně s přehledem porazili obávané gymnazisty z Litoměřic 8 : 4, aby v posledním zápase celého turnaje výkonem “na půl plynu” zneškodnili outsidera turnaje z teplického gymnázia.

Turnaj měl velmi dobrou sportovní úroveň, solidní organizaci zajistil pan Josef Mooz, předseda KR AŠSK Ústí nad Labem a kolegové z Gymnázia Jateční Ústí nad Labem. Velký dojem na mě osobně udělala zrekonstruovaná budova a prostory gymnázia i všechna interiérová a venkovní sportoviště v areálu školy.

Naši školu úspěšně reprezentovali: Jan Fanda Sedláček, Kuba Seifert (oba 2A), Marek Vyhnanovský (E3) a Dominik Pašek (2D). Jim všem patří uznání za předvedené výkony a poděkování za výbornou sportovní reprezentaci školy.

za kabinet TvS: J. Kouba