Krajina v květu, i tak by se dalo nazvat album, které se chystáte prohlédnout. A kvete všechno najednou, dokonce i jabloně už jsou v plné parádě.
V neděli jsem se vydal omrknout sakury nad Chudenicemi i přes varování, že tam bude plno lidí – jenomže jsem potřeboval dotáhnout vyklízení garáže k nějakému konci, takže pátek i přes pěkné počasí nepadal v úvahu.

Jel jsem tentokrát přes Chodskou Lhotu do Kdyně a serpentýnami nahoru pod Koráb, odtud pak přes Němčice do Bezpravovic a Lučice k aleji. Lidí tam bylo fakt jako na Václaváku, hned na kraji jsem vyfotil jejich mobilem paní s pánem seniorského věku a když jsme poté dali řeč, nestačil jsem zírat. Pán má 82 let a v pátek usedne jako navigátor na voze Audi Quattro v 32. Historic Vltava Rallye a je členem AMK Klatovy, což je sám o sobě náročný koníček. Má však ještě jednoho a řekl bych že spíš koně a to je geocaching, neboli sbírání kešek. Paní jej doprovází a koníčka sdílí.

Pohovořili jsme, vyfotil jsem davy lidí i pár větviček květů a sjel dolů ke Staré škole na jednoho Houvárka a ejhle, tam jsme se potkali znovu. Opět jsme pohovořili a bylo to povídání příjemné na různé téma a vzájemné.
Oni odjeli najít kešku u osady Lehom (album z konce února je zde) a já přes Slatinu, Poleň a Slavíkovice domů.
Kilometrů to bylo 44, stopař tentokrát vysadil v těch Slavíkovicích – nějak se mi při focení vždycky povede ho nechtěně vypnout a tak je údaj z kompu kola.
A jen pro zajímavost, loni alej kvetla 14. 5. 2023, o rok dříve dokonce na mé narozeniny 15.5.
Přicházejí chladnější dny, snad ještě do konce měsíce nějaký ten kilometřík bude.