Svého času jsem pojal nápad ujet o svých květnových narozeninách v jeden den počet kilometrů, odpovídající věku toho roku. Ne vždy se to povedlo, naposledy jsem na 75 km musel čekat až na konec června 2022 spíš kvůli počasí. Letos jsem se zařekl, že zkusím zvládnout těch 77 km přesně v den narozenin, tj. 15.5. a podařilo se.

Někdy od neděle denně foukal nepříjemný, byť teplý východní vítr, místy dost silný a když se člověk podíval na ohýbající se koruny lip kolem kostela, přešla ho na podobné pokusy chuť, ale ve středu se vítr zdál trochu menší a tak jsem vyrazil do Železné Rudy klasickou cestou přes Nýrsko, Hamry a Špičácké sedlo.
Po sjezdu k městu jsem konstatoval, že nějaký ten kilometr bude chybět a tak jsem si cestu prodloužil až do Alžbětína k silničnímu hraničnímu přechodu.
Cestou tam to proti větru bylo jen částečně, od přehrady prakticky až na sedlo vede trasa lesem, v údolí pak vítr nefoukal skoro vůbec.
Za Železnou Rudou kompletně vyměňují první železniční most, kde se jezdí kyvadlově na semafory, vlaky zde nejezdí vůbec, výluka je od 11. 9. 2023 do 22. 9. 2023 a místo vlaku lidi přepravuje Klatovská dopravní autobusy z Nýrska. Mimochodem u tohoto mostu končila za minulého režimu možnost volného pohybu, dál jen na povolení, což hlídali bdělí pohraničníci.
Ti samí, ale němečtí (Grenzpolizei) kontrolují na přechodu do Bavorska i dnes, jenom šacují dodávky, jimiž se můžou, a taky zřejmě přepravují, nelegální imigranti.
Tohle všechno jsem pofotil a vrátil se do středu Železné Rudy, kde mě čekalo překvapení v podobě totálně rozkopaných, ve stavu nicméně dokončovacích prací silnice i chodníků. Místo piva někde v zahrádce hospody jsem si dal v cukrárně Café Charlotte kávu Lungo a tři deci Kofoly, doplnil termosku, sednul na kolo a vydal se zpět nahoru na Špičácké sedlo (974 metrů), kde bylo oproti Ažbětínu (722) docela chladno. Oblečení jsem měl pořešené teplejší bundou a tu jsem si nechal i po zbytek cesty po silnici přes Hojsovu Stráž, Nýrsko a Bystřici až domů, kam jsem přijel před šestou (odjížděl v jednu odpoledne).
S větrem tentokrát už v zádech to jelo skoro samo, v baterce mi zbylo ještě 27 %. Celkem to dalo 79 km, mapka je tady.