Po čtvrteční narozeninové porci jsem se v neděli rozhodl pro takovou poklidnou projížďku na osvědčeném Dolanském okruhu se zajížďkou do Chudenic na jednoho Bubáka a vypadalo to na pohodovou jízdu pod šlehačkovými obláčky… jenomže zase to bylo trochu jinak.

Zprávy o počasí už dopoledne inzerovaly k večeru silné přeháňky a dokonce i bouřky zrovna v naší oblasti, ale to už snad budu doma. S větrem v zádech jsem jel celkem svižně na minimální přípomoc přes Janovice na železničním přejezd u Beňov a někde v těch místech už jsem si chuť na pivko pomalu nechával zajít. Zrovna nad Švihovem a Chudenicemi se mráčky proměnily v tmavě modré mraky plné vody před Dolany už jsem mohl vyfotit, jak se to vody sype k zemi.
Za Dolany jsem už jel proti větru, takže přípomoc stupeň 3 a místy i více a když jsem přijel před Poleň, objevily se mraky i v oblasti Korábu a tudíž skoro u nás.
Před sebou ještě 10 km se zastávkou nad Slavíkovicemi a na poslední fotce už se voda sype nad Kdyní, potažmo Domažlicemi, ale to už jsem zastavoval u branky chalupy. Mírně sprchlo až k páté hodině, hlavní darda přišla po šesté.

44 km jsem jel 2 hodiny a 9 minut průměrnou rychlostí 20,1 km/h, měřeno kompem kola, mapky a Mapách do údajů započítává i čas, kdy zastavuji a fotím, proto se liší. Mapa je zde.