Jarní cestu 47 km dlouhou bavorským příhraničím s návštěvou Medvědí kaple (kaple sv. Bernarda) pod kopcem Lišák (710 m) jsem absolvoval 21. března a my starší máme tento datum spojený s prvním jarním dnem.
Je to ale trochu jinak, tento datum naposledy platil v roce 2011, astronomické jaro tehdy začínalo v 00:21 hodin. Od toho roku je vždycky 20.3. a bude tomu ještě hodně let. Koho problematika zajímá víc, může se podívat sem.

Den se vyvedl přímo obrázkově, jako ostatně několik předchozích a když jsem uvažoval, kam vyrazit, rozhodl jsem se pro tzv. bavorský okruh na trase Chodská Lhota, Orlovice, Liščí, Fleky, Hofberk, Vorderbuchberg, Warzenried, Stachesried, Neuaign, Všeruby, Nová Ves, Vítovky a opět Lhota, potažmo Loučim.
A poněvadž jsem si při minulé cestě všiml u Liščí odbočky k Medvědí kapli, kterou jsem ještě nenavštívil, napravil jsem to krátkou odbočkou z hlavní trasy. Podle cedule naučné stezky se tam podívám ještě jednou, neboť místo má údajně hodně silnou energii (teď ještě jestli pozitivní či negativní🤣).

Fotek bylo tentokrát hodně a vybíralo se složitě, na to nejlepší se podívejte taky.
Mapka