O počasí letošního jara škoda mluvit, vidíte to všichni. Chladno, co chvíli prší, hezký den aby jeden pohledal. O jednom takovém ve čtvrtek 27. dubna jsem vyrazil pofotit rozkvetlou krajinu na Chudenicku a cesta se docela vydařila.

Pro letošní rok jsem se rozhodl podívat se občas do nějaké vesničky kousek od trasy, kterou jedu. Jak to třeba vypadá v Poleňce, ležící kupodivu kousek od Poleně u potoka – zkuste hádat jeho jméno – no přece Poleňka, jsem omrknul tentokrát.

Obec spadá pod OÚ Poleň, žije tady 26 obyvatel. Na další se koukněte na WIKI. Pořídil jsem pár fotek (no… vlastně dost, ale vybral opravdu jen pár), pod kopcem Doubrava jsem se podíval na odvážné muže na padácích, pod Bělíšovským kopcem jsem to vzal ostře vlevo, projel vesnici Slatina a přijel nad Chudenice k památnému stromu a počátku sakurové aleje.
Ta letos pokvete patrně později než jindy.
Sjel jsem dolů ke kostelu sv. Jana Křtitele, kouknul na 4 chasníky u piva před hospodou Stará škola, vyjel zpátky nahoru a pokračoval na Bezpravovice. Silnička do Němčic vede pod Velkým Kouřimem (koukneme se jindy), z Němčic jsem se vydal nahoru pod Koráb a z křižovatky jsem jel po svážnici k Modlínu.
Tudy jsem už nejen dlouho, kácením kůrovcového lesa vznikly výhledy do údolí, jímž jsem projížděl na počátku cesty.

U Modlína ležel přes cestu hutný kmen snad smrku, kolo jsem musel přenést a chvíli předtím jsem projel louží tak hlubokou, až jsem si zablátil kolo a doma musel použít hadici😡.

Ujel jsem 41 km a dosáhl tak letošních 600 km.

Přeji vám všem krásné májové dny a všechno dobré 🙂.

Mapa.